Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Faaliyetler
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 
İlişkide Cinsellik Cinsellikte İlişki
İlişki aralığının, “en daraldığı an” olarak tasvir olunabilecek “cinsellik ilişkisi”, ilişkinin yakınlık-uzaklık anlamında mesafesinin taşıyıcısı, ilişkideki kişilerin interaksiyonel özelliklerinin ve kişilerin intersubjektif özelliklerinden karşılıklı birbirine taşınan, beslenen eylem birlikteliğinin duyguya-düşünceye-davranışa-bedene etkisidir.
Detaylar...
Medikal Ortamda Aile Danışmanlığının Yeri ve Eğitim
Genel tıp pratiği içinde aileyle yalnızca pratik, tıbbi, ya da yasal bir zorunluluk olduğunda ilişkiye geçilir. Aileyle iletişim kurulması hekim ya da sağlık ekibindeki diğer profesyonellerin ödevi ya da geliştirilmesi gereken bir beceri olarak düşünülmez.
Detaylar...
Aile Terapisinde Ekip Çalışması Aile Terapisinde Sosyal Hizmetin Rolü
Aile sosyal hizmeti, sosyal hizmetin önemli alanlarından biridir. Sosyal Hizmet, sadece aile içi sorunlarla değil, aile sisteminin diğer sistemlerle iliþkilerinden doðan sorunlarla da ilgilenir. Genellikle aile içi sorunlar dış çevreye bağlı olarak ortaya çıkar. Bu nedenle aile terapistlerinin sosyal hizmet uzmanları ve konu ile ilgili diğer meslek elemanları ile bir ekip halinde çalışması, hizmetin niteliğini artıracaktır
Detaylar...
Aile Terapisinde Cinsel Sorunlara Ekip Yaklaşımı
İnsan cinselliğine karşı tutum ve görüşler ve cinsellikle ilgili değer yargıları son yıllarda ülkemizde büyük değişimlere uğramıştır. Cinsellik açısından kadınlar daha özgürleşmişler, cinsel baskıdan kurtulmaya, sınırlı cinsel rollerini terk etmeye başlamışlar, cinsel sorunlar için rahatlıkla yardım aramaya yönelmişlerdir
Detaylar...
Krizde Aile – Müdahale ve Ekip
Kriz (yunanca “krisis”= bir dönüm noktası); bireyin ya da sistemin iç ve dış uyumunun bozulması durumudur. Akut kriz durumlarında aile terapisi uygulamaları , problemin dışa vurumu olan kriz anında hasta yanında onun için duygusal önem taşıyan diğer kişilerin de kapsandığı göz önüne alınarak gerçekleştirilir.
Detaylar...
Kronik Hastalık ve Aile Danışmanlığı
Hastane dışı tıbbi ortamlarda, özellikle kronik hastalıkların takipleri ve tedavileri sırasında, hekim ya da hemşire, yalnız hastayla değil, onun ailesiyle de karşılaşır. Bazen aile, kronik hastalığın seyri üzerinde önemli bir rol oynar. Bazen de kronik hastalık, ailenin işlevselliğini önemli ölçüde etkiler
Detaylar...
“İnsanlar arası İlişkilerin “Yamuk” Farkındalığı Üzerine Fragmatik Değinmeler”
“Yamuk” bakış, Lacan'ın psikolojiye, insanlar arası ilişkilere, kısacası dünya kültürüne kazandırdığı bir tanımlamadır. İnsanlar arası ilişkilerimize Holbein, Dürer, Walter Benjamin, Kafka, Paul Celan gibi sanatkarların yapıtlarının ışığı altında “yamuk” baktığımız zaman hiç de göründükleri gibi olmadıklarını sezinleyebiliriz
Detaylar...
Ailede Krizin Okul Boyutu
Çocuk ve ergenlerle çalışan tüm terapistler için okul ortamı her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Okullarda yapılan psikolojik danışmanlık ve rehberlik çalışmaları ise yalnız öğrenci boyutunda ele alındığında yetersiz kalmaktadır.
Detaylar...
Ailede Krize Müdahale Prensipleri
Ailede stresörler, pozitif geribildirim mekanizması sonucu sistemde zorlanmalara yol açtığında, ilişkiler kritik bir noktaya ulaşır ve alışılmış baş etme stratejilerinin akut olarak yetersiz kalmasıyla beraber ‘'kriz'' ortaya çıkar. Kriz durumunda aile sistemi instabil duruma geçer. İnstabil sistemler müdahalelere karşı daha duyarlıdır ve değişime açıktır. Etkin krize müdahale böyle dönemlerde özellikle etkilidir
Detaylar...
Ailede Krize Yol Açan Çocuk ve Ergen Sorunlarının Profili
Yardım almak için başvuran ailelerin önemli bir Kısmının,çocuk ve ergenin gelişimsel / durumsal krizlere gösterdikleri “sağlıklı tepkilere - sağlıklı tepkiler” gösteremedikleri için kriz yaşadıklarını gözlemekteyiz. Araştırmacılar çocuk ve ergenlerin sağlıklı tepkiler gösterdikleri krizler iki grupta ele almaktadır
Detaylar...
  1  2 Sonraki >