Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Faaliyetler
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiriler > 
Gerçeklik Terapisinde Evlilik ve Aile Terapisi Uygulamaları
Gerçeklik terapisi veya seçim teorisi çağdaş yaklaşımlardan olup William Glasser tarafından geliştirilmiştir. Gerçeklik terapisinin veya seçim teorisinin evlilik ve aile problemlerine uygulanışı bu yaklaşıma olan ilgiyle beraber artış göstermektedir. Bu çalışmada Gerçeklik terapisinin aile ve evlilik çerçevesinde sunmuş olduğu düşünceleri etkili evlilik ve aile danışmanlığına yönelik olarak ele alınacaktır.
Detaylar...
Çalışan ve Öğrenci Ergenlerde Kimlik Duygusu Kazanımının Araştırılması
Bu araştırmada çalışan ve öğrenci ergen gruplarında kimlik duygusu kazanımı yönünden yaşa ve cinsiyete bağlı bir farkın olup olmadığının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada farklı iki yaş grubunda, çalışan ve öğrenci ergenlerden toplam 240 bireye ulaşılmıştır.
Detaylar...
Narrative Terapi
Bu calismada, yaklasik 10 yil once Avustralya'li bir aile terapisti olan Michael White ve onun Yeni Zelanda'li meslektasi David Epson tarafindan temelleri atilan ve psikoterapi dunyasinda buyuk hizla yayilan “Narrative Terapi” tanitilacaktir.
Detaylar...
Bir Grup Anoreksiya Nervosa Vakasında Anne- Çocuk İlişkisinin Gözden Geçirilmesi.
Bu araştırmanın amacı, A.N. vakalarında anne- çocuk ilişkisini ele almak ve anne-çocuk ilişkisinde ilişkiyi etkileyen, anne ve çocukların ilişkiye yansıttıkları dinamikleri T.A.T. yoluyla görebilmek ve ilişki dinamiklerini gözden geçirebilmektir. Bu araştırma nitel bir araştırmadır ve ilişkisel tarama modelindedir
Detaylar...
Çocuğun Davranış Problemleri ile Ebeveyn Çatışması Algılayışı Arasındaki İlişki
Bu çalışmada, çocuğun davranış problemleriyle ebeveyn çatışmasını algılayışı arasında ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca; çocuğun davranış problemlerini değerlendirmede ebeveynler ile öğretmenler arasında bir ilişki olup olmadığı ve çocuğun davranış problemleri ile ebeveyn çatışmasını algılayışı arasındaki ilişki; yaş, cinsiyet, başarı durumu gibi farklı değişkenler açısından incelenmiştir
Detaylar...
“Cinsiyet Rolleri Açısından Eş Tercihlerinin İncelenmesi”
Bu çalışmada eş tercihleri, cinsiyet rolleri açısından incelenmiştir. Araştırmanın örneklemini 2001-2002 öğretim yılında İstanbul Üniversitesi'nde okuyan (Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans) 300 öğrenci oluşturmuştur. Öğrencilerin
Detaylar...
Nörotik ve Psikotiklerde Hastane Yaşamının Algılanması
Psikiyatri yapı olarak tıbbın diğer dallarından farklılıklar gösterir. Medikal bir model içerisinde hastayı ele almakla birlikte, klinik uygulamaları her zaman tartışma konusu olabilmektedir. 1970 lerde hayatın bir çok alanında kurumlar ve verili kimlikler sorgulanırken psikiyatri de bu eleştirilerden nasibini almıştır.
Detaylar...
Şizofreni Ailelerinde Duygu İfadesi Düzeyleri ve Umut Algısı
Şizofrenik bozukluk tanısıyla takip edilen hasta ailelerinde duygu ifadesi (expressed emotion) hastalık sürecindeki tekrarların önemli bir değişkeni olarak ortaya konulmuştur. Aynı şekilde bir başetme dağarcığı olarak ‘umut' kavramı bakımvericilik sürecinin duygusal zemininin oluşmasında etkin rol oynadığı düşünülmektedir.
Detaylar...
Yakın İlişkilerde Çatışma Ve Duygusal İletişim : Bir Bağlanma Kuramı Perspektifi
Bağlanma teorisi günümüzde "yakın ilişkiler" araştırmalarında etkin olan en popüler kuramsal yaklaşımlardan biridir. Romantik aşkı bir bağlanma olgusu ve romantik ilişkileri de bir bağlanma ilişkisi olarak tanımlamaya cesaretlendirir. "Aşkın bağlanma teorisi, romantik aşkı tıpkı bebeğin bağlanma ilişkisine benzer duygusal dinamiği ve biyolojik fonksiyonunun bulunmasıyla tanımlar.
Detaylar...
Eşe ve Aileye Yaklaşım Zorunluluğu: Tourette Sendromunda Bile mi?
Psikiyatride bütüncül yaklaşımın gerekliliği boş bir slogandan ibaret değildir. Tedavi yöntemlerinin bir arada kullanımı, örneğin farmakoterapiye psikoterapotik yaklaşımların ve bireysel tedavilere, grup ve aile terapilerinin eklenmesi gibi, tedavi etkinliğini artırır
Detaylar...
  1  2 Sonraki >