Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Faaliyetler
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Çalışma Grupları > 
Çözüm Odaklı Kısa Terapi
Çözüm Odaklı Terapi 80’li yıllardan itibaren ABD’de sıkça kullanılan bir psikoterapi yöntemidir. Bu yöntemin en önemli özelliği birçok sorun alanınında kısa sürede şaşırtıcı sonuçlar elde edilmesidir.
Detaylar...
Ailenin Yaşam Döngüsünde Kriz Müdahale Teknikleri
Aileler ve çiftler için krizler kaçınılmazdır. Krizler ikiye ayrılır, bunlar durumsal ve gelişsel krizlerdir. Durumsal krizler boşanma, taşınma, doğal afetler, ölüm, işsizlik vb. durumlardır
Detaylar...
Humanistik Model ve Terapistin Kendi Benliğini Psikoterapide Kullanması
Virginia Satir, çocuğun yetiştirilmesinde iki modelin kullanılabileceğini söyler. Biri Hiyerarşi Modelidir, diğeri Gelişim/Tohum Modeli.Hiyerarşi Modeli'nde bir kişi üst konumundadır ve diğerlerini o belirler. Diğer kişi veya kişiler onun istediği şekilde davranmak durumundadır.
Detaylar...
Terapiye Öyküsel Yaklaşım
Bu sunumda terapi sürecinde yazılan mektuplarla danışman ile danışan arasındaki ilişkiye kazandırılan farklı boyut ele alınmaktadır. Yaratıcı fikirleriyle aile terapisi alanına katkıda bulunan Michael White ve David Epston’ın uygulamaya yönelik yaklaşımlarından yaralanılarak davet ve kehanet mektupları, belge, sertifikalar gibi özgün yazın örneklerine yer verilmektedir.
Detaylar...
“Çiftler Terapisinde Senaryo Analizi”
Bu sunum, “Transaksiyonel Analiz” kuramına kısa bir girişten sonra çiftlerle yapılan çalışmalarda kişisel senaryoların ve bu senaryolardaki rollerin nasıl birbirlerini tamamladıklarını ve evlilik içi çatışmaların bu perspektifden bakıldığında iletişim sorunlarının ötesinde ne gibi yorumlar içerdiğini göstermeyi amaçlıyor. Çiftlerle yapılan çalışmalarda kullanılan format “senaryo analizi” açısından ne kadar önem taşıyor? Hangi çiftler için “senaryo analizi” geçerli değildir? Boşanma ve yeniden evlenmelerde kişisel senaryolardan tekrarlanan ne gibi önyargıları görüyoruz? “Yeniden karar alma” süreci neleri kapsıyor? Sunum, bu ve benzeri sorulara vaka takdimi ile açıklık getirmeyi hedefliyor.
Detaylar...
İçsel Ailede Yeni Bir Dengeye Doğru
Bu çalışma grubunda, imgeleme yöntemleri ile başlayan ısınma ve ardından sahnesel canlandırma teknikleri kullanılacaktır. Isınma çalışmaları sırasında açığa çıkması söz konusu olan köken aileye ait ilişki tasarımlarının bazıları üzerinden gidilerek, bireyin beden/ ruh/ ilişki düzlemlerinde bütünlüğü sağlamak üzere çalışılacaktır. Çalışma sırasında ortaya çıkan durum, bulgu ve sonuçlar kuramsal açıdan da ele alınıp grupla birlikte tartışılacaktır.
Detaylar...
Aile Stresi Zamanlarında Aile Ritüellerinin Rolü
Aile ritüellerinin, aile kohezyonunu teşvik etme, aile kimliğini belirmeye yardımcı olma ve aile değerlerinin aktarımındaki rolü , sıkça belgelenmiştir.Aile ritüelleri, aile stresinin olduğu zamanlarda, sağaltım sürecinin gelişmesine yardımcı olduklarından, önemli bir rol oynamaktadırlar. Bu çalışma grubu, aile ritüellerinin, özellikle ulusal ya da kişisel karışıklık zamanlarında yapabileceği stabilize edici etkileri inceleyecektir. Çalışma grubu, kısmen eksperiyental olacaktır
Detaylar...
“Aile İçi İletişim”in Ele Alınmasında “Sanatla Etkileşim Yöntemleri”nin Kullanılması
Amaç: Art terapi yöntemlerinin aile terapilerine entegrasyonu ve tanı - tanımlama süreçleri ile değişim ve sağaltım süreçlerinin birlikte nasıl işlediğinin görülmesi ve paylaşılması. Çalışma Yöntemi, Teknikler ve Çalışma Akışı: Katılımcılardan oluşacak gruplarla çeşitli ailelerin canlandırılması. Değişik sanat ögelerinin (resim, müzik, dans, edebiyat ve benzeri) kullanılması ile aile içi etkileşim ve iletişim problemlerinin ortaya çıkışı. Ortaya çıkan problemlerin art terapi yöntemleri ile çözümlenmesi. Süreç analizi ve kuramsal bağlantıların katılımcılarla konuşulması
Detaylar...
Balkanlarda Aile Terapileri: Yeni Gündemler, İhtimali Birliktelikler
Aile terapileri son yıllarda yoğun yapısal değişim içersindeki Balkanlarda önemli bir uygulama alanı bulmuştur. Özelikle sistemik model, son yıllarda etnik ve politik dönüşümlerin ve çatışmaların yaşandığı bölgede yeni bir sosyal müdahale aracı haline gelmektedir.
Detaylar...
Pamuk Prenses, Üvey Anne ve Avcı: Kıskançlık ve Rekabetle Baş Etmek
Kıskançlık ve rekabetin özellikle yakın ilişkilerimiz ve aile fertleri arasında yaşanan boyutları tüm yaşamımızı etkileyecek öğeler taşır. Bu gibi duygularla karşılaştığımızda edindiğimiz tutum ve davranışları görmek, anlamak ve bu duyguların toplumsal cinsiyet boyutlarını farketmek, farklı başetme yöntemleri üretmemize yardımcı olur
Detaylar...
  1  2 Sonraki >