Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Faaliyetler
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Konferans Özetleri > 
Ergen Aile: Yeni Bağlar, Yeni Sınırlar
Ailenin yaşı çocuklarının yaşıdır. Çünkü ailenin yaşam döngüsünü çocukların yaşamlarındaki dönüşümler belirler: doğumları, ilk adımları, ilk sözcükleri, okıla başlama, ergenlik ve evden ayrılışları… Aslında, bir tek ergenden ve onun sorunlarından değil, ergen aileden söz etmek daha doğrudur.
Detaylar...
AileTerapisti Yetiştirmede Psikodrama'nın Eğitim Yöntemi Olarak Kullanımı
Aile terapileri alanında çalışacak meslek mensuplarının aileye empatik ve aynı zamanda nesnel yaklaşabilmeleri, kendi terapötik eğitim ve gelişim düzeyleri ile kaçınılmaz olarak ilintilidir.
Detaylar...
Ey Aşk Şimdi Neredesin?
Çift/eş ilişkisindeki, yani yakın ilişkideki sorunların anlaşılması ve çözümlenmesi, çoğunlukla, içsel ve dışsal etkileşimleri doğrusal, bağlantılı ve dönüşümsel olarak değerlendirilmesini gerektirir. Geçmiş zaman-şimdiki zaman- gelecek zaman ve geniş zamanlar; içsel ve dışsal olanlarla bağlantı içine girerek dönüşümsel şekilde gelişir, ilerler.
Detaylar...
Kadın-Erkek İlişkilerinin Psikoterapisi Üzerine
Genel olarak “tedavi” tanımı yapılırken, tedavi yapılacak bir organdan söz edilir. Psikoterapi tanımında ise tedavi edilecek işlevlerden söz edilmektedir. Artık tedavi edilen organlardan ve kullanılan araçlardan da söz etmenin zamanı gelmedi mi? Psikoterapide hedef organ beyin, yani sinir hücreleridir.
Detaylar...
"Hayat Aktarmalı" Genetik ve Biyolojik Etkiler: Ailede Hiperaktivite
Dikkat dağılıp da toplanamadığında, ortaya çıkan davranış ve öğrenme sorunları "hiperaktivite" genel adı altında toparlanır. Hiperaktivite, anne-baba/çocuk arasındaki etkileşimi bozarak empati becerilerinin gelişimini ve toplumsal uyumu zorlaştıran ciddi bir nöropsikiyatrik durumdur.
Detaylar...
Oyun ve İlişki
Uzm. Psk. Yavuz Erten İçgörü Psikoterapi
Detaylar...
Terapi Sürecinde Çeviri: İkinci Elden Psikoterapi Deneyiminde
Aile terapisi giderek tüm diğer modeller gibi hem artan oranda kültür çeşitliliği içerisinde ele alınmakta, hem de farklı dil ve kültürden katılımlarla zenginleşmektedir. Burada öne çıkan alanlardan biri 'çevirmen' in terapi süreci üzerinde oynadığı rol olmaktadır.
Detaylar...
Sosyal Hizmetlerde Evlilik Danışmasıyla İlgili Modeller ve Uygulamalar
Aile danışmanlarının, evli eşleri birlikte görmeleri günden güne yaygınlaşmasına karşın, birbirleriyle sorunları olan ve iyi geçinemeyen evli çiftlerle nasıl uğraşılır bu konuda henüz bir netliğe ulaşılamamıştır. İletişimin olmadığı ya da patolojik olduğu bir evlilik, nasıl bir evliliktir.
Detaylar...
Aile Tedavisi ve Sosyal Hizmet
Aile, insan yaşamında çok önemli bir yere sahiptir. Aile ilişkileri mahrem ve karmaşık bir yapıdadır. Sosyal hizmet uzmanlarına başvuranların sorunları, başlangıçta genellikle bireyselmiş gibi görünür. Ancak sorunlar bir de ailesel bakış açısıyla incelenmelidir.
Detaylar...
Sistemik ve Fenomenolojik Psikoterapi ve "Ruhun Derin Hareketleri"
Bazen, ait olunan aile sisteminden kaynaklanan kilitlenmeler bireyi, yaşama güvenmekten ve iyi olanı bulma inancından alıkoyar. Kilitlenme, aile üyelerinden birinin bilinçaltı süreçleriyle geniş aileden (daha önceki aile) birinin kaderini yeniden alıp yaşamasıdır.
Detaylar...
  1  2 Sonraki >