Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Medya Terörü ve Aile Kurumu Üzerindeki Etkileri
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Konferans Özetleri > 
Medya (İngilizce media) “aracı” anlamına gelen medyum kelimesinin çoğuludur ve günlük kullanımda kitle iletişim araçlarının tamamını kastederek kullanılmaktadır. Bunlar arasında –kullanılma sıklığına göre- televizyonlar, gazete-ler, dergiler ve internet sayılabilir. Son zamanlarda internetin üst sıralara tırmandığı da bir vâkıadır.

Medyanın birincil işlevi kitleleri ülkede ve dünyada olup bitenlerden haberdar etmek, yâni enformasyondur; bunu eğlence, yarışma gibi faâliyetlerin kitlelere ulaştırılması takip eder ki, bu da eğlendiriciliktir (entertainment). Eğitim, öğretim ve belgeseller, köşe yazıları, sohbet programları gibi faâliyetler de medyanın üçüncü işlevi olan eğitim-öğretimi oluştur.

Benim çocukluğumda sayısı birkaç tâneyi geçmeyen gazeteler okunurdu ve siyah beyaz filmlerin oynadığı sinemalarda yer bulmak pek müşküldü çünkü sayıları çok az, biletleri pahalıydı. Radyoda ise AM (orta dalga: amplitude modulation) kanalından TRT’yi dinlerdik. Lâmbalı radyo önce ısınırdı, sonra kaba dalga ayarıyla yayına ulaşılır, akabinde ince ayarla en net sesi bulmaya çalışır, dikkatle dinlerdik. Dikkatle, çünkü ses gider gelir, cızırtı ve parazitlerle ikide bir yayın bozulurdu. Teknoloji ve iletişim teknikleri o kadar hızla ilerledi ki, benim yaş grubumdan (kabaca 50 civarı) daha genç olanlara bütün bunlar masal gibi gelir. Daha sonra FM (frequency modulation) ve stereo teknolojileri bize yüzsek sadakatli (HF: high fidelity) sesi ulaştırdı. Bu arada sâdece haftada iki gün siyah beyaz deneme yayını yapan TRT vesilesiyle televizyon denen aptal kutusuyla tanıştık. Maâile bir araya gelinir, komşulara ve akrabalara da çaylar kekler ikram buyrulduktan sonra nefesler kesilerek İstiklâl Marşı’nın sonuna kadar ne varsa seyredilir, tuvalete dahi gidilmezdi. O zamanki programları şöyle bir hatırlıyorum da, uzun süren haberlerden, canlı yayınlanan Türk Müziği ve popüler müzik programlarından ibârettiler. Şimdiki reyting cinneti o zamanlar olsa, eminim ki ikinci gün yayın durdurulurdu!

Sonra sür’atle renkli televizyona ve stereo TV yayınlarına geçildi; radyo da TRT2, TRT FM ve TRT Int ile zenginleşti. 1980 darbesi akabinde ise vahşi kapitalizm memlekete bir daldı, pir daldı. Başbakan Turgut Özal “bir kereden bir şey olmaz” diyerek oğluna ilk özel TV kanalını kurdurttu: STAR TV. Ne trajikomik bir öyküsü olmuştur bu kanalın, epey el değiştirdikten sonra gene devlete döndü, sonra da her şeyimiz gibi, özel sektöre satıldı. Türkiye tarihindeki bu büyük istihâle otuz sene içerisinde bütün manevî değerlerimizi, ahlâkî kodlarımızı değiştirecekti. Çünkü öyle istiyordu muktedirler!

Şimdiki hâlimize bakalım: Özel kanallar ve uydular vâsıtasıyla binlerce kanala ulaşabiliyorsunuz; reyting canavarı uğruna bütün yazılı, sözlü ve görüntülü medyada sürekli olarak saldırganlık ve cinsellik pompalanıyor. Herkes birbiriyle kavga ediyor, dünyadaki herkes şizo-paranoid bir ruh hâli içerisinde ve umutsuzluk sürekli artıyor.

İnsanoğlu kendi özüne, harsına ve varoluşuna yabancılaştı; internet de buna tüy dikti! Bu vahşice, ahlâksızca, hayâsızca yayın depersonifikasyona ve anomiye, kitlesel entropi artışına hizmet ediyor. Bunu yaparken de en temel, en önemli sosyal atomu parçalıyor: Âileyi.

Bu konferansta medya terörünün âile üzerindeki zararları anlatılmıştır.