Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Resimleri Boyamak - Aile Krizlerinde Diyalog Alanı Yaratmak için Bir Yol
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Konferans Özetleri > 

Bu seminer günlük konuşmalarda çok açık hatta tehlikeli kelimeler ile konuşan ailelerle birlikte çalışma yolunu göstermektedir. Daha basit ifade ile öfke, korku, üzüntü veya utanma gibi aile fertlerinin yakalandıkları güçlü duygularda olduğu gibi hiç bir kelime kullanılmayan kaotik deneyimler yaşarken onlarla birlikte çalışmanın yolu açıklanacaktır. Çalışma sunum yapanın çalıştığı alandaki klinik uygulamanın iki temel alanını birleştirecektir.

Norveçten Tom Andersen ile, sistemik çerçevedeki yansıtıcı işlemlere (reflective framework) dair yıllarca deneyime dayanan çalışmalar.

İsveç’in önde gelen sanat terapisti olan Janet Svensson’ın rehberliğinde, boyama ve “iç resimlerin” yapılması.

Aile fertleri yüksek miktarda gerginlik olduğunda ve aralarında anlamlı bir diyalog kurmakta güçlük çektiklerinde, aile üyelerinden kendilerini anlatmanın alternatif yolu olarak resim yapmaları istenir. Bütün aile fertleri eş zamanlı olarak duvarda asılı kağıtlara kendi resimlerini yaparlar. Bu onlara serbest vücut hareketleri sağlar. Resim yapma sırasında, katılımcılar birbirleriyle neredeyse her zaman gerginliği azaltan, farklı bağlantı ve hatıraları ortaya çıkaran bir tarzda konuşmaya başlar, nazik ve keyifli bağlantılar kurarlar. Yapılan resimler daha sonra katılımcılar tarafından yansıtıcı (reflective) bir yolla paylaşılır. 

Bunun anlamı aşağıdaki basit kurallardadır:

Eğer resmi yapan çok istekliyse, diğerleri ona kendi gördükleri, çağrışımları ve duygularına dair düşüncelerini (reflections) verir. Bu düşüncelerin hiçbiri resmi yapana isnat edilmez ona ait olmaz, bunlar sadece bir katkıdır. Bu işlemin bütününün katılımcılara hissedilen acının hafiflemesini ve tarafların daha ince bir anlayışa sahip olmalarını sağladığı görülmektedir.

Bu sunum farklı zor deneyimler yaşayan ailelerin yaptıkları resimleri de içerecektir.