Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Bipolar Bozukluk, Psikoz ve Anksiyete Tedavisinde Aile Terapilerinin Etkin Rolleri
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Çalışma Grupları > 
Bipolar ve diğer temel psikiyatrik bozukluk tedavilerinde psikoterapi yaklaşımlarının etkin rollerine ilişkin deliller giderek artmakta. Bu çalışma grubunda özellikle bipolar bozuklukta değişik aile terapisi yaklaşımlarının nedenleri, içerikleri ve uzun vadeli olumlu sonuçlarını gözden geçireceğiz.  "Aile Odaklı Terapi," Aile Psikolojik Eğitimi ile Bireysel Terapileri sentezleyen "Aile ve Birey Odaklı Entegre Terapi" ve "Sosyal Ritim Terapisi" de çalışma grubu kapsamında incelenecek. Yayınlanan belgelere göre uzun vadede, Bipolar Bozukluk için ilaç tedavisine ek olarak grup ya da aile kapsamında terapi alan hastaların sağaltımı çok daha başarılıdır.
 
Tekrarlayan psikiyatrik bozukluklara yönelik araştırmalarda Aile Sistemleri Teorisi çok yönlendirici olmuştur. Aile üyelerinin (Örneğin eleştiricilik, saldırganlık ya da duygusal yönden aşırı derecede içli dışlı olma gibi) Açığa Vurulan Duygular'a (AVD) ilişkin tutumları, Şizofreni ve Bipolar Bozukluk tekrarlamasında AVD'ların rolleri ve bu gruplarda aile terapisinin etkilerini inceleyen randomize çalışmalara da değineceğiz.

Literatür'e Yeni Sistemler Teorisi ve Gelişimsel Psikopatoloji Araştırmaları yönlerinden kısaca bakılıp, bunlara ilişkin şu üç bulgu gözden geçirilecek: 1) Hasta yakınlarının hasta davranışını kontrol edebilecekleri inançları ile AVD'ların miktar ve şiddeti arasında korelasyon vardır; 2) Açığa Vurulan Duygular'a ilişkin tutumlar, iki yönlü, her bireyin şekillendirebileceği, yakınlarla hasta arası etkileşim döneçleriyle bağlantılıdır; 3) Aile psikolojik eğitimi terapisi ile ilaç tedavisi eşdeşlendirildiğinde, Şizofreni ve Bipolar Bozukluk daha az sıklıkta tekrarlamaktadır. Bir aile üyesinin semptomatikleşmesiyle birlikte aile sistemindeki bazı temel bozukluklar tekrar yüzeye çıkabildiği gibi, hastalığın gelişim sürecinde yinelemeli etkilerde de bulunabilirler. Bu yinelemeli etkilerin doğası ve stabilitesi ise aile, hasta ve aradaki ilişkinin dinamik prosesleriyle bağlantılıdır.