Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Neden Akredite Olmak İstiyoruz?
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 
Eğitim programları, sürekli olarak, enstitülerinin misyonuyla ve kendi misyon, hedef ve eğitimsel amaçlarıyla ilişkilendirilerek değerlendirilmektedir. Akreditasyonun diğer özellikleri gibi, akreditasyon standartlarının da yavaş yavaş evrimleşen sürekli bir sürece dahil olduğu gerçeğinin farkındayız. Akreditasyon standartlarının ve diğer özelliklerinin evrimleşmesi ve gelişmesi hakkında konuşmalar; akredite eğitim programları, eğitim sürecindeki ve eğitimi tamamlamış profesyoneller arasında  halen devam etmektedir.
 
Standartlar, çift ve aile terapisinin uygulama ve süpervizyonuna özel olarak düzenlenmiştir. Aile ve çift terapistlerinin eğitimine de uygulanan standartlar; anlayış ve saygının, farklılığın ve ayrımcı olmamanın temelde esas alındığı, uygulandığı ve değer verildiği bir “yaşama ilişkisel bakış açısı”na dayandırılmıştır. Bu bakış açısına dayanarak, aile ve çift terapisi, hayata doğru profesyonel bir yönelimdir ve bireysel, çift, aile, grup ve toplum problemlerini içeren durumlar çeşitliliğine uygulanabilir niteliktedir. Bir tedavi ya da teşhis modalitesidir. Sadece evli ve geleneksel aile yapıları olan kişilere değil, tüm canlı sistemlerine uygundur.
 
Aile ve çift terapisi eğitim programından mezun olanlar, klinik ve akıl sağlığı uygulayıcıları olarak eğitilmektedirler. Evlilik ve aile sistemleri bağlamında, ister bilişsel ister davranışçı olsun, zihinsel ve duygusal distorsiyonun  teşhis ve tedavisinde yeterlidirler. Psikoterapötik  ve aile sistem teorilerini ve tekniklerini; bu şekilde teşhis almış sinirsel ve zihinsel bozuklukların tedavisi amacıyla; bireylerin, çiftlerin ve ailelerin profesyonel hizmetinde kullanmaktadırlar.
 
Aile ve çift terapisti olmak için gerekli olan tüm eğitim, ilişkiseldir, içerikle ilişkilidir, kültürel farklılıklara karşı hassastır. Aile ve çift terapisi eğitimi almış tüm kişiler, bireylerle çalışmak için yeterlidir. Standartlar, eğitim saati gerekliliğini vurgular çünkü bu, aile ve çift terapisi mesleğinin en müstesna özelliğidir.