Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Aşkın Sürmesinde Cinselliğin Yeri
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Konferans Özetleri > 

Yakın aşk ilişkisi  ve cinsellik iki insanın birbirini tanıma sürecinde   düşüce , duygu ve davranış boyutlarıyla  sosyal bir  etkileşim içine girmesidir. Birbirini keşfetme isteği harekete geçtiğinde, kendini, bedenini ötekine açma eğilimi olur. Birisini sevmek aynı zamanda bir karar vermektir.İlişkiler ve cinsellik belli bir süre için de olsa insana sevilmeye değer olduğu duygusunu yaşatır. İster kadın, ister erkek olsun, çoğu insanın yaşamında paylaşımlı yakın ilişki önemli bir yer tutar.

 

Tüm önemli sevgi ilişkilerinde çocukluktan erişkinliğe, bir  bağlanma süreci yaşanır.  Bağın oluşması aşık olma, sürmesi sevme, ve hiç de az olmayarak bağın kaybedilmesi endişesi, öfkesi ve bağın kaybedilmesi yas sürecini oluşturur. Sevgiye dayanan ilişkiyi bitirmek güçtür, acı verir. Çift ilişkilerinde, sıcaklık, sevgi, cinsellik, yakınlık ve korunma gibi duygusal doyumlar maddi doyum kaynaklarından çok daha fazla kırılganlığa açık ve risk altındadır. İnsanın acıdan kaçıp hazzı aradığını söylemektense, hüzünden uzaklaşıp mutluluğu aradıklarını söylemek daha doğrudur.

  

Sevgi ilişkisinin sürmesinde cinselliğin özel bir yeri olduğunu vurgulayan Levine ”Güvenirlik, dürüstlük ve saygı aşkı , aşk iyi seksi , iyi seks de aşkı besler ,birbirini besleyen bir döngüdür “der.

Bilgi  açığımız eş seçimi veya aşkın başlamasından çok bir ilişkinin sürdürülmesindedir. Bu konuya  ilişkin güçlükler ve öneriler bu konuşmanın ağırlık noktası olacaktır.

 

Kaynakça;

Sternberg R.J.,Barnes M.L.: The Psychology of Love, Yale University Press, New Haven

London , 1988. Levine S.B: “Love” and the Mental Health Professions in Journal of Sex and Marital Therapy,Ed:Clifford Sager, Taylor Segraves.Vol.22,No.3, S:191-202 ,,Bruner Mazel,Inc.1996