Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
"Ergen" : Tanımları, Hastalıkları
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Konferans Özetleri > 

Ergenlik; 12/14-18/25 yaşları arasındaki yaşam evresi olarak tanımlanır, puberte ile başlar. Ergenlikle ilgili temel bir soru soralım; Ergenlik başlı başına bir dönem midir, yoksa başka bir dönemin parçası mıdır? Ergenlik erişkinliğin başlangıcıdır: Hem biyolojik olarak, hem de biyolojinin ürünü olan psikolojik olarak. Psikolojik işlevler ister istemez biyolojideki değişikliklerin sonucudur. Psikolojik işlevlerdeki farklılıkları göstermek (bilimsel bilgi ile henüz kesin sınırları belirlenemediğinden) bazen ileri derecede güçleşmektedir. Bu durumda normallik nasıl tanımlanacaktır? Biz hastalıkları tanımlayabiliriz, bu bile değişkendir, ancak normalin tanımı nedir? Psikiyatrik hastalık tanımları için yaygın olarak kullanılan iki sınıflama sistemi, DSM-4 ve ICD- 10 'dur. "Ergen Hastalıkları" bu sınıflama sistemlerinin ikisinde de, benzer şekilde, "Genellikle Bebeklik, Çocukluk ve Ergenlik Çağında Başlayan (tanısı konan) Bozukluklar " bölümünde sınıflandırılmıştır. Bu sınıflandırmalardan DSM-4'te; mental retardasyon, bazı tik bozuklukları ve ayrılma anksiyetesi bozukluğu dışında, 'ergenlik dönemi hastalıkları' için yaş sınırlaması bulunmamaktadır. DSM-4 Tanı Ölçütleri Başvuru Elkitabının ilgili bölümünde de, sınıflamanın yaşa göre ayrılmış bu bölümünün sadece kolaylık sağlamak için olduğu ve kesin sınırlarının olmadığı belirtilmektedir. Bu sınıflandırma sistemlerine bakıldığında 'adolesan gelişme süreci ile sıkıca bağlantısı olan yeme bozuklukları gibi bazı durumlar olsa da' ergenliğe özgü bir psikiyatrik hastalık olmadığı görülmektedir. Hastalıklar açısından bir özgüllük göstermeyen 'ergenlik dönemi' tedavi açısından da bir farklılık göstermemektedir. Ergen psikiyatrisine özgü bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Sonuç olarak ergenlik erişkinlik döneminin başlangıcıdır, yani erişkinlik döneminin bir parçasıdır