Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Evlilik Problemlerinin Kadın ve Erkeklerde Depresif Semptomları
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiriler > 

Depresif şikayetlerle psikiyatriste başvuran hastaların büyük çoğunluğunun aynı zamanda evlilik sorunlarının da olduğu gözlenmekte, kadınlarda depresyonun görülme oranlarının erkeklerin iki katı olduğu bilinmektedir. Evlilik ilişkisinin özellikle kadınlarda önemli bir risk faktörü olduğu çeşitli araştırmacılar tarafından ifade edilmiştir. Bu araştırmanın amacı, kadın ve erkek depresyon hastalarında, evlilik içindeki uyumsuzluk ile depresyon ilişkisinin karşılaştırmalı olarak sorgulanmasıdır. Kadınların erkeklere göre daha fazla depresif belirti göstermesi ve evliliklerini daha olumsuz değerlendirmesi beklenmiştir. Araştırma İstanbul'da iki özel klinik ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi polikliniği ve yataklı birimlerinde yürütülmüştür. Örneklem; ilki, eşlerden biri veya her ikisi depresyon tanısı almış 30 evli çiftten, ikincisi ise, rastlantısal olarak seçilerek, ilk grup ile yaş, gelir düzeyi, ve öğrenim düzeyi esas alınarak birebir eşlenen 30 evli çiftten oluşan iki gruptan meydana gelmiştir. Beck Depresyon Ölçeği ve Eşlerarası Uyum Ölçeği üzerinden yapılan değerlendirme sonuçları t-testi ve ANOVA kullanılarak analiz edilmiştir. Bulgular göstermektedir ki, tüm grupta kadınlar erkeklerden daha depresiftir (p<.05). Depresyonda olsun olmasın, kadınlar evliliklerini eşlerinden daha olumsuz değerlendirmektedirler (p<.01). Evlilik uyumu, tanı alan kişilerde ve eşlerinde kontrollerden anlamlı derecede düşük bulunmuşur (p<.01). Tanı alanların eşlerinin depresif belirti düzeyi kontrollerden anlamlı derecede yüksek bulunmuştur (p<.01). Sonuçlar evlilik sorunları ve depresyonun bir arada görüldüğü kadın ve erkek hastalarda uygulanacak tedavi yöntemlerinin seçimi açısından önemlidir