Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Aile - Evlilik (Çift) Terapilerinde Eğitim ve Süpervizyon
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 

Murat Dokur, Psikiyatr

Merkezimizdeki eğitim ve süpervizyon çalışmasında, 13 yıldır kendi içinde yenilenen ve gelişen üç majör oluş şekli tanım bulmaktadır:

1- Standart Oluş: Bu ilk bölümde klasik ekoller ele alınmaktadır. MRI yaklaşımı, Stratejik Yaklaşım, Yapısal Yaklaşım, Sistemik Yaklaşım, Eksperiyental yaklaşım ve Milan Yaklaşımları'nın yanı sıra; Psikodinamik Yaklaşım da çatıyı oluşturmaktadır. Bu ekolleri standart kılan özellik, Aile ve Evlilik (Çift) Terapileri Eğitim ve Süpervizyonu'nun vazgeçilmez unsurları olmasıdır.

2- Spesiyal Oluş: Klasik ekollerdeki açılımların ve denk gelimlerin vurgulandığı, hipoteteik bilgilerin ele alındığı ve vak'alar üstüne pratiğin işlendiği bölümdür.

3- Aktüel Oluş: Burada ise 64'er saatten oluşan dört yıllık bir programdan bahsedilmektedir. 1. yıl Temel Eğitim kapsamında Sistem Teorisi, Belli Başlı Ekoller, İlişki Teorileri, İlk Görüşme Formatı ve Müdahale Teknikleri yer almaktadır. 2. yıl İleri Eğitim-1 kapsamında Müdahale teknikleri, Çift-İlişki ve Psikodrama Entegrasyonu (Role Playing-Aile Heykelleştirmesi) bulunmaktadır. 3. yıl İleri Eğitim 2'de Savunma Mekanizmaları, Patolojik Komünikasyon, Çift-İlişki-Boşanma Dinamikleri ve İlişki Açılımında Müdahale çalışılmaktadır. 4. yıl Süpervizyon Eğitimi'nde vak'a takibi ve süpervizyonu söz konusudur.

Bunların yanı sıra, isteğe bağlı olarak 5. yılda İleri-Süpervizyon Eğitimi verilmektedir. Bunun kapsamında çocuk, ergen, aile, evlilik, çift, boşanma, psikiyatrik hastalık, fiziksel hastalık, matem-yas, istismar, kayıp vb. konularda spesifik açılımlar bulunmaktadır.

Bu eğitimde, çeşitli teknik ve yöntemler kullanılmaktadır. Teorik bilgi, seans kasetleri, film çalışması, role-playing-aile heykelleştirmesi, ko-terapistlik çalışması, işitsel-görsel ve canlı süpervizyon ve literatür çalışması majörde kullanılmakta olan tekniklerdir.