Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Virginia Satir Terapi Modelinde İçten Dışa Dıştan İçe Değişim: Sistemikten Dinamiğe Dinamikten Sisteme
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Çalışma Grupları > 

Aile Terapisi hareketinin öncü kurucularından biri olan Virginia Satir kendi zamanının etkin grup lideri olup aile te-rapisini yalnız meslektekilere değil halka götürebilmiş bir uygulamacı/ terapi sanatçısıdır. İnsanlarla terapide ve eğitimlerde çalışıp kendini ‘insan potansiyelini arttırma’ ya adamıştır. Satir; bütüncül, yaşantısal ve patolojiye odaklanmayıp gelişim ve sağlik üzerine odaklanması nedeniyle, bugünkü aile terapisinin bakışı ele alındığında, çağdaşlarının ilerisinde kalmıştır. Satir dıştan değişimin mümkün olmadığı zaman içten değişimin mümkün olduğuna inanır. Terapide kişilerin derinindeki özüne inmek kişinin var olduğu sistemdeki değişim için çok önemlidir. Bu bakımdan içsel dinamikler ve sistem arasındaki ilişkiyi önemseyen ve bunu aynı anda çalışabilen bir aile terapisi ve gelişim modelidir. Bireyin davranışları ve iletişimi özdeğerinin ve başa çıkışlarının bir ifadesi olarak görülür. Aile içindeki etkileşimde, her aile üyesinin içsel dinamikleri irdelenir. Ailenin güçlenmesi bireylerin özdeğerinin güçlenmesiyle gerçekleşir. Satir’in sistemciliği, bireyin evrenin bir parçası olarak her şey ile etkileşim içinde olmasıdır. Bu bütüncül yaklaşımda birey diğer kişiler, olaylar ve şeylerle ya doğrudan veya onların içsel temsiliyle sürekli etkileşim içindedir. Bireyin bu etkileşimde yer alan davranışı ve iletileri; etkileşim içinde bulunduğu durum, olay ve başkası ile ilgili kendi iç dinamiklerinin harekete geçmesi sonucudur. Bu süreçte bireyin özdeğeri, aile ve yaşadığı kültürden gelen inanışları, değerleri, varsayımları vb. beklentileri; algılarını, “anlamı” ve başa çıkışlarını etkiler. Satir te-rapisinde içsel dinamiklerin birey, çift ve aile ile çalışılması “Kişisel Buzdağı Metaforu” ve “Etkileşimin İçindeki-ler” araçlarıyla olur. Bu araçlar ile terapide derinlik ve farkındalık hızlı bir şekilde sağlanır. Bu çalıştayda katılımcılar içten dışa-dıştan içe dinamik/sistemik değişimi sağlamada kullanılan bu araçları birey, çift ve aile ile nasıl uygulayabileceklerini yaşantısal olarak öğreneceklerdir.